– Stans blokaden av Gaza

– En ny regjering må øke presset på Israel for å oppheve blokaden av Gaza, sier Marianne Gulli, internasjonalt ansvarlig i Rødt. En ny FN-rapport slår fast at det snart er ulevelig på Gazastripen.

FNs nødhjelpskoordinator i de palestinske områdene, Robert Piper, slår i en ny rapport fast at forholdende i Gaza forverres raskere enn tidligere anslått. Israel har siden 2007 blokkert Gaza, så tilgangen på varer og muligheten til å bevege seg inn og ut er svært begrenset.

Foto: Kashfi Halford / CC

Foto: Kashfi Halford / CC

Situasjonen er svært kritisk, slår FN fast:

  • 95 prosent av ferskvannet kan ikke drikkes
  • Tilgangen på elektrisitet er begrenset til et par timer hvert døgn
  •  Ungdomsledigheten er opp mot 60 prosent

Rødt mener utviklingen øker behovet for sterkere press mot Israel.

–  Situasjonen på Gaza er uholdbar. Norske myndigheter må øke presset på Israel for å få blokaden opphevet, både med boikott og andre metoder, sier Marianne Gulli, internasjonalt ansvarlig i Rødt.

– Den gode nyheten er at det går mot regjeringsskifte, da er det mulig å få til en mer Palestina-vennlig politikk. Siden LO-kongressen gikk inn for boikott av Israel vil presset på en Arbeiderparti-ledet regjering være stort. Sammen med resten av solidaritetsbevegelsen for Palestina skal vi være med å trekke en ny regjering i riktig retning. Vi forventer at Støre, dersom han blir statsminister, ser behovet for mye sterkere press for å oppheve blokaden av Gaza.

Les mer om hva Rødt mener:

Støtt oss økonomisk

Send valgfritt beløp med Vipps til nummer 10303. Eller bruk betalingskort her: