OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Vil endre hele tenkemåten på venstresida

Lørdag 27. august arrangerer Rødt festivalen Popvenstre i Kubaparken i Oslo. På plakaten står internasjonale størrelser fra venstresida i politikken, samt noen av Norges mest aktuelle artister.

Under Popvenstre vil festivaldeltakerne få oppleve debatter, bokbad, teater, kunst, konserter, samt god mat og drikke. Nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen og partisekretær Mari Eifring forteller om bakgrunnen for festivalen:

– Mange har inntrykk av at politisk arbeid er noe alvorlige, middelaldrende menn driver med i mørke møterom. Med Popvenstre skal vi bevise at det motsatte er tilfelle. Vi skal lage en politisk møteplass der protokoll og pulverkaffe er bytta ut med parkhygge og gitarforsterkere, sier Marie Sneve Martinussen.

– De siste årene har det blåst en venstrevind over Europa som er båret fram av engasjement nedenfra. Europeiske venstrebevegelser samler titusener til festivaler og torgmøter i mange land. Med Popvenstre vil vi bringe denne bevegelsen til Oslo, sier Mari Eifring.

Av trekkplasterne kan nevnes etablerte artister som Queendom og Einar Stray Orchestra, men også ferskere og albumaktuelle band som Ole & Silje Huleboer og The Switch. På det politiske programmet står gjester fra USA, Spania, Hellas, Danmark og Sverige, samt norske navn som journalist Oda Faremo Lindholm, litteraturkritiker Olaf Haagensen og politikerne Bjørnar Moxnes og Snorre Valen.

– Vi er stolte av å kunne presentere et bredt program med bunnsolide innslag fra både politikken og kulturens verden. Det er første gang i moderne tid at et politisk parti står som arrangør av et så stort kulturarrangement i Norge. Vi håper og tror det vil endre tenkemåten på hele den politiske venstresida, sier Eifring.

– Skal jeg trekke fram et høydepunkt må det bli innslaget med Moddi om forbudt kultur. Han er aktuell med albumet Unsongs, som består av forbudte og sensurerte låter fra hele verden, og kommer til Popvenstre for å fortelle om prosjektet og diskutere hva som gjør at kultur blir forbudt, sier Sneve Martinussen.

– Jeg gleder meg kanskje aller mest til teaterstykket Farvel til Eddy Bellegueule med Emil Johnsen i hovedrollen og Kjersti Horn på regi. Stykket er basert på Edouard Louis sin kritikerroste roman som har vært gjenstand for en lang debatt i avisspaltene i hele sommer. To av de som har deltatt i debatten - forfatterne Vigdis Hjorth og Kjartan Fløgstad - plukker opp tråden i et spennende bokbad om politikkens rolle i litteraturen, forteller Eifring.

Se detaljert program og mer informasjon på http://popvenstre.no