OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Rødt inngår samarbeidsavtale i Oslo

Tirsdag signerte Rødt Oslo samarbeidsavtalen med Ap, SV og MDG som sikrer nytt politisk flertall i byen:

– Rødt har fått gjennomslag for at ingen nye barnehager skal drives av kommersielle aktører. Det var avgjørende for oss, skattepengene skal gå til best mulig velferd, ikke til å berike enkeltpersoner, sier Bjørnar Moxnes.

Les avtalen her.

Partiene møttes på rådhuset kl 11 på tirsdag for å signere avtalen, etter at styret i Rødt Oslo godkjente samarbeidet mandag kveld.

– Vi gikk til valg på å bruke kommunene til å motarbeide Siv og Ernas politikk for økte forskjeller. Oslo blir nå en tung utfordrer til regjeringa, med en annen arbeidsmiljølov, og ingen kommersielle privatskoler. Her gleder vi oss til å jobbe sammen med de andre partiene framover, sier Moxnes.

– Jeg tror det som skjer nå, er at vi får tilbake selvtilliten på vegne av de norske fellesløsningene. Velferdsstaten har vært omringet av konsulenter, høyrepolitikere og forretningsfolk som sier at demokratisk sektor mangler skaperkraften til forretningslivet, og sånn har de holdt på siden 1980-tallet. Men når vi skuer forbi disse selgerne, til verden rundt oss, så ser vi at det ikke stemmer. Vi har gjort det rette i Norge. Vi har satset på effektive fellesløsninger som har skapt et mye bedre samfunn for folk flest. Norsk økonomi er verdensledende på grunn av sterke fellesløsninger, ikke på tross av dem, og våre barnehageansatte, lærere og sykepleiere trenger ikke konsulenter eller private velferdsprofitører for å fortelle dem hvordan de skal gjøre jobben sin. Det er dette vi skal bygge videre på i Oslo framover.

Her kan du lese samarbeidsavtalen mellom Rødt og Ap, SV og MDG.