OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Vil ha profittfri velferd

Bjørnar Moxnes utfordret de andre partiene under Rødts valgkampstart: Hvorfor godtar vi kommersielle barnehager, når det ikke er lov med kommersielle skoler?

I går hadde Rødts partiledelse og toppkandidater i Oslo valgkampstart. Bjørnar Moxnes og Eivor Evenrud (Rødts 3. kandidat i Oslo) startet valgkampen utenfor en kommersiell barnehage i Oslo sentrum, med utdeling av kaffe og valgbrosjyrer til foreldre og forbipasserende. Målet var å markere kravet om profittfri velferd.

– Vi vil at hver kommunalt tildelte krone skal komme barna til gode, ikke at rike forretningsfolk tjener på skattepengene som er med på finansieringen av barnehagene, sa Moxnes til ABC Nyheter.

Les mer hos ABC Nyheter:
Valgkamp mot profitt på barn

– I kommersielt drevne barnehager er det forskjell på hva eierne og foreldrene vil. Eierne vil tjene penger, og foreldrene vil barnets beste. Hvis venstresida kommer til makta, skal ingen foreldre være usikre på hva barnehagetilskuddene går til.

Senere dro de videre på valgkamp i Groruddalen, hvor de blant annet ble møtt av Rødt Grorud som delte ut kaffe til reisende med t-banen.

Vendepunkt mot forskjells-Norge

Rødt har pekt ut kampen mot forskjells-Norge som sin hovedsak i årets valgkamp.

– Vi vil bruke dette valget til å skape et vendepunkt i kampen mot forskjells-Norge. Med flere Rødt-representanter i kommunestyrene er det lettere å bruke kommunene til å motarbeide regjeringas politikk for økte forskjeller. Vi har allerede klart å unngå flere midlertidige stillinger i mange kommuner, og vil bruke kommunene til å stikke kjepper i hjulene for Siv og Erna i enda flere saker, sa Moxnes.

Vil du være med på valgkamp? Klikk her for å se hvordan du kan bidra