OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Bli med på dugnad mot forskjells-Norge

Til høstens kommune- og fylkestingsvalg vil Rødt prioritere kampen mot forskjells-Norge som en av våre viktigste saker. For å få til dette inviterer vi Rødts medlemmer, sympatisører og støttespillere til en stor dugnad mot forskjells-Norge.

Partisekretær i Rødt, Mari Eifring oppfordrer medlemmer og sympatisører til å melde seg til å stå på lokale valglister.

– Forskjellen mellom de 1% rikeste og den jevne nordmann har ikke vært så store siden 1930-tallet. Det er dypt urettferdig at de på toppen karrer til seg mer og mer, mens 100.000 barn vokser opp i familier med dårlig råd. Denne utviklingen må vi snu, sier Eifring.

– Gjennom de to siste tiårene har en klar majoritet av det norske folk ment at den økonomiske ulikheten er for stor. I 1997 mente to av tre at «Forskjellene i nordmenns økonomiske evne er fortsatt så store at myndighetene må se det som en hovedoppgave å minske dem.» I 2001 var dette flertallet oppe i 72 prosent. Likevel har ulikheten fortsatt å øke i rekordtempo. Dette er det ingen andre partier som tar på alvor. Men ved høstens valg skal vi snu utviklingen, fortsetter hun.

Jobben starter allerede nå

– Første steg i denne dugnaden er å få stilt så mange Rødt-lister som mulig. Vårt mål er å stille lister minst 100 steder i tillegg til alle fylker, sier Eifring.

Vi er allerede godt på vei, men noen steder mangler vi folk for å få til å stille liste:
Klikk her for oversikt over de stedene det gjelder

– Sammen kan vi farge Norge rødt, avslutter Eifring.