OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Rødt støtter streiken i fagbevegelsen

Etter at tariffoppgjøret mellom Handel og Kontor (HK) og Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) endte med brudd 13.november, har HK-organiserte i arbeiderbevegelsen vært i streik. De ansatte på Rødts partikontor er omfattet av den samme tariffavtalen, og Rødt-ansatte kan derfor bli tatt ut i streik.

Faglig leder i Rødt, Anders Evenstuen er klar på at Rødt støtter de streikendes krav.


Det fremste kravet fra HK handler om å få fullt innsyn i lønnsstatistikken for de ansatte.

– Innsyn i lønnsstatistikk er et grunnleggende krav, uten det er det vanskelig å forhandle, sier Evenstuen.

Evenstuen påpeker også at det er viktig å ikke la det utvikle seg en lønnsadel innad i fagbevegelsen, slik HK har uttrykt frykt for i en pressemelding.

– Det er en uting med for store lønnsforskjeller blant ansatte i arbeiderbevegelsen. I stedet bør man være sitt ansvar bevisst på å utgjøre en motvekt mot utviklinga ellers i samfunnet der det blir stadig større skiller, sier Evenstuen.

– LO-lederen har kritisert den sittende regjeringen hardt for å øke forskjellene. Det stiller vi oss bak, og da må man bidra også innad i fagbevegelsen for å hindre større ulikhet, avslutter han.

"Skulle våre ansatte bli tatt ut i streik står vi for det Mari Eifring sa i Klassekampen: «Da stiller vi andre på kontoret med kaffe og kake til streikevaktene.»