OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Tar avstand fra ISIS og Profetens Ummah

Muslimske organisasjoner i Norge arrangerer i dag en viktig markering mot ISIS (Den islamske staten i Irak og Levanten). Demonstrasjonen har som parole «Ikke i islams navn» og ønsker å rette fokus mot alle de sivile som har blitt offer for de brutale overgrepene begått av ISIS, og markere avstand mot de i Norge som støtter ISIS.

– En viktig markering som viser at norske muslimer flest tar avstand fra ISIS og deres reaksjonære menneskesyn, sier Marielle Leraand, nestleder i Rødt.

– Dette er en viktig markering, fordi den viser så tydelig hvor norske muslimer står i dette spørsmålet. Muslimer flest avviser at det ISIS står for har noe som helst med islam å gjøre. ISIS står rent politisk sett så langt til høyre i et gitt politisk landskap som det er mulig å komme, og deres reaksjonære og patriarkalske kvinne- og menneskesyn og praksis er noe som det store flertallet av både muslimer og ikke-muslimer i Norge tar sterk avstand fra.

– Vi må huske på at støtten til ISIS og Profetens Ummah er minimal i Norge, og det trenger den norske offentligheten å bli minnet om. Det skapes mange myter i offentligheten om muslimer, og disse mytene tar dessverre ofte tar utgangspunkt i de mest reaksjonære segmentene og uttrykkene for det som hevdes å være islam, og det sjøl om det desiderte flertallet av muslimer avviser slik praksis.

– Demonstrasjonen som arrangeres i dag viser at støtten til ISIS er minimal i de muslimske miljøene i Norge og det trenger den norske offentligheten, mediene og politikere å bli minnet om, avslutter Leraand.