OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Okkupasjonen og blokaden må opphøre

Israel har startet bakkeinvasjonen av Gaza og dødstallene fortsetter å stige.

– Det er hjerteskjærende å se hvordan Israel fortsetter drapene på uskyldige palestinere. 80 prosent av de drepte på Gaza er sivile, mange av dem barn. Nå må Israels handlinger få konsekvenser, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Krigen mot Gazas befolkning er bare siste ledd i en langvarig, ulovlig og folkerettsstridig operasjon mot palestinerne. I mange tiår har Israel forbrutt seg mot internasjonal lov og gitt blaffen i FN-resolusjoner og pålegg fra verdenssamfunnet. Nå må Israels handlinger få konsekvenser. Regjeringa har ansvar for å si klart i fra at Norge ikke aksepterer menneskerettighetsbrudd, sier Moxnes.

– Regjeringa har så langt vært altfor spake overfor Israel. Det kan ikke være slik at andre regler skal gjelde for Israel enn for resten av verdens land. Det viktigste bidraget Norge kan komme med nå, er å gå i spissen for de-investeringer og økonomisk boikott av Israel.

– Det er ikke nok å kreve at bakkestyrkene trekkes tilbake og at bombinga opphører. Skal det bli fred i Midtøsten må vi få en slutt på den ulovlige blokaden av Gaza og okkupasjonen av palestinsk territorium, sier Moxnes.