– Vi gir ikke Bent Høie noe slingringsmonn

I dag behandler Stortinget et forslag om å beholde akuttkirurgien ved Odda sjukehus. Rødt-leder Bjørnar Moxnes var tilstede ved markeringen på Eidsvolls plass.

– Helseforetaket ville legge ned akuttkirurgien ved Odda sykehus 24. april, med helseminister Bent Høies velsignelse. Det skjedde ikke - ene og alene fordi Odda-samfunnet reiste seg til kamp, sier Moxnes.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Odda-politiker Terje Kollbotn foran Stortinget.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Odda-politiker Terje Kollbotn foran Stortinget.

Han viser til det rekordstore 1. mai-toget i Odda for bevaring av akuttkirurgien. I dag tok oddingene turen til Oslo for å følge stortingsdebatten.

Les mer om denne saken :

>> NRK Hordaland: Til Oslo for å sikre akuttkirurgien i Odda: – No skal vi ta sigeren heilt heim

– I sjukehuskampen er har vi ikke en millimeter å gi. Vi skal gi Høie null slingringsmonn. Vi slipper ikke taket før vi er helt sikre på at akuttkirurgien er sikret, sier Moxnes.

– Vi er optimister, sier leder i LO i Indre Hardanger og Rødt-politiker, Terje Kollbotn.

– Vi håper på et enstemmig Storting som konkluderer klart og tydelig med at akuttkirurgien i Odda på døgnbasis skal bestå, og at vi sammen kan videreutvikle sjukehuset, sier Kollbotn.

– Dette gjelder mange flere lokalsamfunn enn Odda. I 2007 hadde vi 44 lokalsykehus med traumefunksjon. I dag er det bare 32 igjen. Vi har ikke et eneste å miste, sier Moxnes.

– Dette landet trenger derfor en helt ny sykehuspolitikk, der det er folks behov som bestemmer - ikke bunnlinja. Og der folkevalgte styrer - ikke direktørene i helseforetakene, sier Rødt-lederen.

Støtt oss økonomisk

Send valgfritt beløp med Vipps til nummer 10303. Eller bruk betalingskort her: