Starter kronerulling for Rødt etter LO-vedtak

Med et knepent flertall sa LO-kongressen nei til å bevilge valgkampstøtte til Rødt. Nå har Kenneth Larsen i Fellesorganisasjonen startet en vipps-aksjon som samler inn penger til partiets valgkamp.

I 2013 bevilget LO-kongressen 50.000 kroner i valgkampstøtte til Rødt. Det var første gangen partiet fikk penger av LO. I år får Arbeiderpartiet ti millioner, SV får to og Senterpartiet får én million i støtte, mens Rødt er avspist med ingenting. Det var et knepent flertall på 13 stemmer som sørget for at det ikke blir noen valgkampstøtte til Rødt.

Kenneth Larsen, mangeårig tillitsvalgt i FO og observatør på LO-kongressen, er opprørt over at LO ikke støtter alle partier som er på linje med arbeiderbevegelsen i viktige saker. På toget hjem til Bergen onsdag ettermiddag startet han en facebook-kampanje for å bøte på misforholdet.

– Rødt må sees som en del av arbeiderbevegelsen. Utfra vedtaket på forrige kongress hadde jeg håpet det skulle ordne seg denne gangen også. Og det var jo tett. Når det ikke gikk, tenkte jeg: da får vi ordne det selv, sier Lar­sen til Fontene.

Les mer om denne saken:

>> Fontene: Rødt får penger selv om kongressen sa nei

>> Fri Fagbevegelse: Ingen penger til Rødt fra LO-kongressen

At LO og Rødt er ueni­ge på enkelte punkter, spiller ingen rolle, me­ner Larsen.

– I så fall er det veldig rart å bevilge penger til Senterpartiet, sier han.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er glad for vipps-aksjonen.

– Rødt har ingen rike onkler, vi trenger all støtte vi kan få, sier han.

Du kan også bidra til innsamlingen

På under et døgn er det kommet inn mer enn 25.000 kro­ner, altså halvparten av den summen forrige kongress bevilget. Og bidragene fortsetter å strømme på.

– Dette er sårt tiltrengte bidrag som vil bli vel anvendt i valgkampen, sier en takknemlig Moxnes.

Du kan også bidra til innsamlingen ved å vippse et valgfritt beløp til vipps-nummer 10303. Du kan også bruke kontonummer 1204.02.92657. Merk gjerne betalingen med «valgkamp».

Støtt oss økonomisk

Send valgfritt beløp med Vipps til nummer 10303. Eller bruk betalingskort her: