Rødt

Kart over Norge

Lokallag

Menu

Nyheter

Rødt gir havnearbeiderne én krone per medlem

Etter høyesterettsdommen før jul står nå 27 havnearbeidere i Mosjøen og Tromsø uten streikebidrag, uten noen jobb å gå til og uten rett til dagpenger.

– I en situasjon der arbeidskampene tilspisser seg og arbeidsgiversida driver råkjør mot sine ansatte er det viktig at alle gode krefter står sammen og viser solidaritet. Derfor bevilger Rødt én krone per medlem til havnearbeiderne, sier faglig leder i Rødt, Markus Hansen.

Les mer

– Gode grunner til å beholde drosjeløyvene

– Delingsøkonomiutvalget har hatt en tydelig politisk agenda, og har levert et bestillingsverk for hvordan man kan legge til rette for at ulovlige og uregulerte virksomheter skal bli lovlige. Det sier Roald Arentz, drosjesjåfør og Rødt-politiker i Trondheim.

Les mer

Statsborgerloven må endres

Uttalelse fra Rødts landsstyremøte 20. - 22. januar:

Tilbakekallelsen av det norske statsborgerskapet til Mahad Abib Mahamud har vakt sterke reaksjoner i hele landet. Rødt mener at statsborgerloven må endres slik at statsborgerskap ikke kan tilbakekalles. Det innebærer at dersom myndighetene i behandlingen av søknader om statsborgerskap ikke har avdekket uriktige opplysninger, må det settes strek der.

Les mer

– Regjeringa misbruker statsborgerloven

En hel nasjon har latt seg engasjere etter at Mahad Abib Mahamud, som har vært i Norge i 17 år, mistet statsborgerskapet sitt.

– Vi kan ikke akseptere at enkeltmennesker ofres på denne måten, for at innvandringsminister Sylvi Listhaug skal bevise et poeng, sier Mariette Lobo, leder av Antirasistisk utvalg i Rødt.

Les mer

Regionreformen betyr sentralisering og større forskjeller

– Denne våren skal Stortinget presse gjennom en regionreform som nesten ingen vil ha. Dette er i realiteten en sentraliseringsreform der vi skal gå fra 19 fylker til om lag 10 regioner, og utover dette er det helt i det blå hva som skal være oppgavene til de nye regionene, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Les mer

Rødt har satt ny medlemsrekord

Rødt går godt rustet inn i det nye året. I 2016 passerte vi for første gang 3000 medlemmer.

– Medlemsveksten kommer over hele landet, sier en fornøyd partisekretær Mari Eifring til Klassekampen.

Les mer

Kontoret tar juleferie

Fra fredag 23. desember til mandag 2. januar har Rødt-kontoret juleferie.

Vi ønsker alle våre medlemmer og sympatisører en god jul og et godt, nytt år.

Les mer

– Kan ikke leve med at EØS overstyrer norsk arbeidsliv

Fredag 16. desember fastslo Høyesterett at havnearbeidernes boikott i Drammen er i strid med EØS-avtalen og derfor ulovlig.

– Vi kan ikke leve med en EØS-avtale som gir EU større innflytelse over norsk arbeidslivspolitikk enn partene i arbeidslivet og våre folkevalgte til sammen, sier Markus Hansen, faglig leder i Rødt.

Les mer

Google+