Rødt

Kart over Norge

Lokallag

Menu

– Farlig opptrapping av krigen

Foto: Einar Aslaksen.
Navngivelse-Ikkekommersiell-Ingen Bearbeidelse (by-nc-nd)

Rødt-leder Bjørnar Moxnes reagerer på de amerikanske rakettangrepene mot en syrisk flybase:
– For første gang går USA til direkte militært angrep inne på syrisk territorium. Dette er en farlig opptrapping av krigen. Erfaringen fra flere års krig er at opptrapping ikke hjelper sivilbefolkninga i Syria, men tvert imot forlenger lidelsene.

– Tirsdag morgen mistet en stor gruppe mennesker livet i en giftgassmassakre i byen Khan Sheikhoun i Syria. De grusomme bildene har opprørt en hel verden. Foreløpig vet vi ikke hvem som har ansvaret for massakren, om det var syriske fly som slapp gassen, eller om det var bomber som traff opprørernes eget lager med giftgass.

– De ansvarlige for gassangrepet må straffes når det blir avklart hvem som sto bak. Militære angrep som eskalerer konflikten, slik USA nå har gjennomført, er uansett ikke svaret.

Publisert:

Google+