Rødt

Kart over Norge

Lokallag

Menu

Rødt gir havnearbeiderne én krone per medlem

Foto: Johnny Leo Johansen.
Navngivelse-Ikkekommersiell-Ingen Bearbeidelse (by-nc-nd)

Etter høyesterettsdommen før jul står nå 27 havnearbeidere i Mosjøen og Tromsø uten streikebidrag, uten noen jobb å gå til og uten rett til dagpenger.

– I en situasjon der arbeidskampene tilspisser seg og arbeidsgiversida driver råkjør mot sine ansatte er det viktig at alle gode krefter står sammen og viser solidaritet. Derfor bevilger Rødt én krone per medlem til havnearbeiderne, sier faglig leder i Rødt, Markus Hansen.

Fredag 16. desember fastslo Høyesterett at havnearbeidernes boikott i Drammen er i strid med EØS-avtalen og derfor ulovlig. Dermed er konflikten med transportselskapet Holship formelt avslutta og sympatistreikene i Tromsø og Mosjøen over. Det har satt 27 havnearbeidere i en særlig vanskelig økonomisk situasjon.

– Høyestrettsdommen var et hardt slag for havnearbeiderne og for kampen for et ryddig arbeidsliv. Den åpner for økt sosial dumping, tariffknusing og mindre trygghet i norske havner. Dermed er kampen over forholda i havnene på langt nær over. Men man må jo ha noe å leve av underveis, sier Hansen.

– Litt over tre tusen kroner er ikke mye, men havnearbeiderne er i en situasjon der alle monner drar. Vi oppfordrer derfor både enkeltpersoner og lokallag til å bidra etter evne, avslutter Hansen.

Vil du støtte innsamlingsaksjonen for havnearbeiderne kan du bruke kontonummer: 3060.33.16947 (Norsk Havnearbeiderforening, Postboks 2079, 6028 Skarbøvik).

Du kan også bruke Vipps til nummer: 971 02 260.Publisert: , oppdatert:

Google+