OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Seier for hotell- og restaurantarbeiderne

– På vegne av Rødt vil jeg gratulere hotell- og restaurantarbeiderne og Fellesforbundet med seier for streiken, sier faglig leder i Rødt, Anders Evenstuen.

– Hotellbransjen er forskjells-Norge på sitt verste. Her finner du noen av Norges rikeste eiere på toppen, og noen av de dårligst betalte ansatte på gulvet. Det er renholderne og servitørenes svette som gjør hotellkongene rike. Derfor er det bare rett og rimelig at de nå får økt lønn og lokal forhandlingsrett, så de får beholde mer av verdiene de skaper selv.

– Det er tøft å stå i en streik, og derfor har det betydd mye at streiken har hatt massiv støtte blant folk. Jeg tror de aller fleste skjønte at Fellesforbundets krav var rettferdige, sier Evenstuen, som selv har stått på mange streikevakter.

– Denne streiken viser at noen av landets lavest lønte kan vinne over noen av landets aller rikeste, når de fagorganiserer seg og står sammen. Dette er derfor en viktig seier for det organiserte arbeidslivet og i kampen mot forskjells-Norge, avslutter Evenstuen.