OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Ber UD kalle inn Tyrkias ambassadør

Partisekretær Mari Eifring og Rødt-politiker og Kurdistan-aktivist Erling Folkvord møtte idag Utenriksdepartementet for å orientere om den prekære situasjonen i den tyrkiske byen Cizre, og for å anmode utenriksministeren om å innkalle den tyrkiske ambassadøren i Norge.

Under møtet hos UD drøftet Eifring og Folkvord den humanitære situasjonen i Cizre, og tok også opp situasjonen til de 31 sivile som har vært innesperret i en kjeller siden 22. januar. Seks av dem er døde, og flere alvorlig skadet, ifølge kilder i det pro-kurdiske partiet HDP.

Les mer om saken i Klassekampen: Ber Tyrkia-allierte reagere

I et åpent brev til utenriksminister Børge Brende skriver representanter fra Rødt blant annet:

«Vi tar for gitt at situasjonen med den 52 dager lange beleiringa av store deler av Cizre er godt kjent for utenriksministeren. Men vi mottok i går en ny rapportering om de 31 menneskene som siden 22. januar har vært innesperret i en kjeller. Cirka 25 av dem var skadet da de ble innesperret 22. januar. Det siste som er kjent, er at seks er døde, og på lørdag var det en døende person i tillegg. Etter lørdag er det ingen som har fått kontakt med de innesperrede.»

«Rødt oppfordrer utenriksministeren til umiddelbart å gjøre det som er mulig for å påvirke den tyrkiske regjeringen. Det er helt nødvendig at de gjenlevende i kjelleren straks blir brakt til sykehus for livreddende behandling,» heter det videre i brevet.