OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Framgang i lokalvalget


Rødt har gått fram mange steder i årets lokalvalg, viser de foreløpige valgresultatene mandag kveld. – Valget viser at stadig flere ønsker noen som utfordrer de andre partiene og vil gjøre noe med Forskjells-Norge, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.


I Tromsø ligger det an til en dobling til 15 prosent, i Bodø endte det over 10 prosent, i Kragerø blir Rødt nest største parti og i Oslo ligger det an til fem prosent. Nasjonalt ligger det an til oppunder to prosent oppslutning. Resultatene så langt tyder på kraftig økning i antall folkevalgte, fra 61 til 97.

– Dette valgresultatet skal vi bruke til to ting. For det første skal vi bruke kommunene til å motarbeide Erna Solberg og Siv Jensens politikk for økte forskjeller. For det andre skal vi bruke valgresultatet til å dra Arbeiderpartiet i riktig retning der vi får mulighet til det. Vi skal hjelpe dem å ta kommersiell velferd tilbake i ikke-kommersiell drift, vi skal utfordre dem på å gi plass til flere flyktninger, og ikke minst: Vi skal ikke gi oss før de har sagt et klart og tydelig nei til TISA og andre hemmelige handelsavtaler.

Moxnes mener det var utfordrernes kveld valgnatta.
– Rødt går fram, og MDG gjør et brakvalg. Det viser at det er nye tider i norsk politikk. Stadig flere velgere søker til nye partier for å finne løsninger på vår tids store utfordringer, med økende forskjeller og klimaproblemer. Dette er et signal også de etablerte partiene bør merke seg.

Framgangen i Tromsø er viktig for Rødt over hele landet, mener Moxnes.
– Brakvalget i Tromsø er et viktig gjennombrudd for hele partiet. For første gang er vi et av de største partiene i en av storbyene.

Vil du være med på laget? Klikk her for å bli medlem