OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Rødt utestenges av NRK – svarer med innsamlingskampanje

2. juni ble det klart at NRK har bestemt at Rødt ikke får være med i høstens partilederdebatt.

– Vi behandles som ei bygdeliste av NRK. Kyrre Nakkim er den viktigste portvokteren til norsk offentlighet og har stor mediemakt. Nå bruker han den makta til å omdefinere Rødt fra et landsdekkende parti til ei bygdeliste, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Les videre for å se hvordan du kan bidra.

– Jeg er faktisk ganske sjokkert over behandlingen vi får fra NRK. Når vi spør hvorfor de kun vil ha med stortingspartiene når dette er et lokalvalg, er svaret: Fordi de sitter på Stortinget. Når vi spør hvor høy oppslutning vi må ha for å komme med, får vi heller ikke en konkret tall.

Han forklarer at både partilederdebatten og ikke minst valgomaten er viktige arenaer for Rødt, som sliter med få ut politikken sin til folk.

– 800.000 tok valgomaten sist valg. Den er svært populær, og mange ble overrasket over at de var enig med Rødt når de tok den, sier Moxnes.

Svarer med crowdfunding

Som svar på utestengelsen har Rødt lansert en innsamlingskampanje gjennom crowdfunding-nettstedet IndieGoGo. Målet er å samle inn $10 000, eller rundt 70 000 norske kroner, for å spre Rødts valgkampbudskap i sosiale medier.

– Vi har samlet inn over 10 000 kroner siden onsdag, også fra folk som stemmer Høyre og Arbeiderpartiet. De syntes vi fortjener å bli hørt og de ønsker et meningsmangfold i Norge, sier Moxnes.

– Vi håper fortsatt at NRK ombestemmer seg og tar oss med i valgdekningen. Gjør de det innen 1. august skal alle som har gitt få pengene tilbake, lover han.

Dette kan du gjøre for å hjelpe Rødt

1) Bidra til innsamlingen
Crowdfunding er en enkel og effektiv måte å bidra økonomisk. Klikk her for å gå til Rødt-kampanjen hos IndieGoGo.

2) Støtt oss på Facebook
Lik og spre Facebook-siden Vi som krever at NRK tar med Rødt i partilederdebatten og valgomaten

3) Signér underskriftskampanje
Skriv under på kampanjen rettet mot NRK for at Rødt skal bli inkludert i NRKs valgdekning: underskrift.no

4) Klag til Kringkastingsrådet
På Kringkastingsrådets nettsider kan du enkelt fylle inn et skjema og be om at Rødt får delta i partilederdebatten og valgomaten: kontakt Kringkastingsrådet