OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Rødt stiller lister landet rundt

Partisekretær i Rødt Mari Eifring gjør opp status for listestillingsarbeidet:
– Til høsten kan folk i alle landets fylker, i 85 kommuner og i alle Oslos bydeler stemme på Rødt ved valget. Vi stiller også Rødt-lister i 15 nye kommuner. Dette betyr at nærmere 70 prosent av befolkninga kan stemme på Rødt i kommunevalget, sier Eifring.

– Kampen mot forskjells-Norge er Rødts viktigste sak. Forskjellen mellom de rikeste og folk flest har ikke vært så stor siden 1930-tallet. Det er dypt urettferdig at de på toppen karrer til seg stadig mer, mens 100.000 barn vokser opp i fattigdom. Denne utviklinga skal vi snu i kommuner og fylker landet rundt, sier Eifring.

– Vi har råd til SFO og barnehage for alle, så ingen barn og unge faller utenom. Vi kan innføre leksefri skole, så hvem foreldrene er ikke avgjør barnas muligheter. Og vi kan innføre nulltoleranse mot misbruk av midlertidige stillinger og deltid i kommunen, så vi ikke får et klasseskille mellom dem som har trygge og utrygge jobber. Det er mulig å bekjempe forskjellene i kommunene, og den muligheten vil Rødt gripe hvis folk gir oss tillit, avslutter Eifring.

Dette er de nye Rødt-listene i 2015: Vadsø, Vestvågøy, Volda, Vågsøy, Søgne, Farsund, Flekkefjord, Arendal, Grimstad, Østre Toten, Lunner, Gran, Folldal, Ås og Rygge.