OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Må stå sammen mot ekstremisme

Etter terrorangrepet i København prøver flere å så splid mellom muslimer og majoritetsbefolkninga. Frp-politiker Carl I. Hagen advarer mot ”snikislamifisering” og gir sin støtte til Pegida-talsmann Max Hermansen. Rødt-leder Bjørnar Moxnes advarer mot dette:

– Alle vi som vil bekjempe voldelig ekstremisme må insistere på at det mer som samler oss enn som splitter oss. Det siste vi trenger er politikere som bruker terroraksjonen i København for å spre mer mistro og hat mot muslimer.

– Hvis Hagen virkelig brydde seg om å bekjempe ekstremistene, ville han strakt ut hånda til folk som Yousef Assidiq og Faten Mahdi al-Hussaini. Dette er modige nordmenn som står i første rekke i kampen mot voldelige jihadister. I stedet forsvarer han Max Hermansen, som mener at folk som Faten og Yosef er bærere av et ”dødelig virus” som ødelegger Vesten.

– Jeg mener Frp har et særegent ansvar for å være tydelige mot muslimhat, siden de mer enn noen andre norske partier har bygd opp under forestillingen om at muslimer truer Norge og norske verdier. De har sauset sammen vanlige, fredelige muslimer med de farlige ekstremistene. Spørsmålet er om regjeringspartiet Frp og Siv Jensen står inne for de uttalelsene Carl I Hagen nå kommer med.

Tidligere i år tok Moxnes et kraftig oppgjør med ekstremister som er hverandres ”nyttige idioter”, da han holdt appell på en solidaritetsmarkering etter terroren i Paris.

Les Moxnes' appell hos Dagbladet

Les artikkelen Rødt: – Hagen drar muslimkortet hos VG