OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Fordømte terroren i Paris

Bjørnar Moxnes holdt appell på markeringen #Solidaritetstog etter Paris-terroren. Han ba folk stå sammen mot rasisme og muslimhat og oppfordret samtidig til folkelig motstand mot jihadistisk ekstremisme.

– Jihadistene sier at de representerer islam. Men det store flertallet av dem de dreper er muslimer. Det er fordi jihadistene ikke først og fremst er i krig med Vesten. De er i krig med alle som stiller seg i veien for deres prosjekt, som er å styre samfunnet etter en voldelig, fascistisk og kvinnehatende ideologi.

– De står for et vrengebilde av islam, en religiøs fundamentalisme av verste sort. Når noen bruker religion og hellige tekster for å begrunne politikk, må vi kjempe mot av alle krefter - uansett om det kommer fra kristne, jødiske eller muslimske ekstremister.

Nyttige idioter
Samtidig som #Solidaritetstoget holdt PEDIGA markering mot muslimsk innvandring. Moxnes hadde en klar beskjed til dem:

– Jeg har ett budskap til PEDIGA: Dere sier at dere er motstanderen til jihadistene. Men dere er likere enn dere tror. Dere mener begge at det foregår en sivilisasjonskrig, Vesten mot muslimene. Dere slåss mot det samme vrengebildet av islam som jihadistene kjemper for. Dere er hverandres nyttige idioter.

– Når dere sier: Vi er folket!, er svaret vårt: Det er vi også. Og det er også våre venner og naboer, om de er muslimer, jøder, kristne eller ateister.

Samtidig varslet han enda kraftigere innsats mot hatpredikanter, og oppfordret til folkelig mobilisering.

– Kanskje har vi ikke vært våkne nok. Kanskje har vi ikke fulgt med godt nok når jihadistiske hatpredikanter har vært i Norge. Det skal det bli slutt på. På samme måte som vi protesterer når jødehatere sprer sitt budskap, skal vi protestere når jihadister sprer sitt budskap. På den måten bruker vi ytringsfriheten mot dem som hater den, sa Moxnes.