OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Skattekuttene kunne betalt gratis tannlege til alle

I dag la Høyre/FrP-regjeringa fram sitt forslag til statsbudsjett for 2015. Bjørnar Moxnes mener budsjettet er skammelig.

– De kutter 4,1 milliarder i formueskatten. Det er nok penger til å innføre gratis tannlege til alle. Det sier mye om hvem denne regjeringa bryr seg mest om.

Moxnes mener regjeringa prioriterer helt feil i sitt budsjettforslag.

– Dette er et budsjett for privat rikdom og offentlig fattigdom. Et budsjett hvor de rike får bade i penger, mens vi ikke har råd til å fylle bassengene så ungene lærer seg å svømme. Regjeringa prioriterer skatteletter for de rikeste, mens de offentlige velferdsordningene tappes for ressurser. Skal vi ta et oppgjør med Forskjells-Norge, må vi øke skatteinnsatsen fra de rikeste og sikre kommuneøkonomien. Regjeringa går i stikk motsatt retning.

Regjeringa ønsker å sette ned formueskatten til 0,75%, og øker innslagspunktet fra 1 til 1,2 millioner kroner. Det betyr at 100.000 nordmenn med formue over 1 mill. kr ikke lenger skal bidra med formueskatt.

– Frp og Høyre kutter formueskatten med 4,1 milliarder i statsbudsjettet. For den samme summen kunne vi innført gratis tannlege til alle i Norge, noe Siv Jensen tidligere har lovt at Frp vil gjøre. Nå som hun sitter på pengesekken, velger hun i stedet å gi pengene til de rikeste.

Moxnes etterlyser oppmerksomhet om den økende arbeidskriminaliteten fra finansministeren.

– Det er ille at Siv Jensen ikke nevner arbeidskriminalitet med ett eneste ord i talen sin. Da lurer jeg på om regjeringa egentlig forstår alvoret. Arbeidskriminalitet er en av de største utfordringene norsk økonomi står overfor. Kriminelle nettverk truer nå eksistensgrunnlaget for den seriøse delen av næringslivet. At finansministeren i stedet bruker tida si på å finne ut hvordan hun kan gi Norges rikeste enda større skatteletter, er skammelig.