OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Si ja til trygge norske sykehus, Høie!

Regjeringen og helseminister Høie vil innføre EUs Pasientrettighetsdirektiv. Dette er et direktiv som tillater pasienter å fritt velge hvor i Europa hun eller han ønsker å få behandling.

– For Regjeringen og Høie veier hensynet til EU og EØS tyngre enn mulighetene til trygt å kunne behandle infeksjoner med relativt enkle grep, sier Ingeborg Steinholt, medisinstudent og sentralstyremedlem i Rødt.

– Norge har som et av få land i verden klart å holde sykehusene våre relativt fri for farlige, antibiotikaresistente bakterier. Ellers i verden, og i store deler av Europa sliter helsevesenet med manglende muligheter til å behandle helt enkle infeksjoner og sykdommer fordi bakterier i så stor grad er motstandsdyktige mot mange typer antibiotika.

– Landsstyret i Rødt mener en av de viktigste innvendingene mot dette direktivet er at en stor økning av reiser mellom sykehus rundt om i Europa i stor grad vil øke risikoen for at også Norge får et utstrakt problem med antibiotikaresistente bakterier i våre sykehus.

– Rødt mener dette direktivet utgjør en trussel mot trygg behandling og trygge sykehus i Norge, og krever at Helseministeren gjør jobben sin og setter foten ned for pasientrettighetsdirektivet, avslutter Steinholt.