OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Lik lønn for likt arbeid

30. august ble 205 ansatte i 48 butikker tatt ut i streik. Det er ansatte i butikkutsalgene som nå må streike for å få samme lønn som kollegene i resten av varehandelen.

Faglig leder i Rødt, Anders Evenstuen, gir de streikende full støtte.

– Denne streiken handler om tre ting: kjønnskamp, lik lønn for likt arbeid og tariffhopping. Rødt gir de streikende vår fulle støtte. Vi mener det er en selvfølge at likt arbeid skal lønnes likt. På samme måte mener vi at kvinnene i butikken skal ha samme lønnsutvikling som mennene som kjører varene til butikken deres, sier Anders Evenstuen, faglig leder i Rødt

– Det handler om tariffhopping og lik lønn for likt arbeid fordi NHO sin tariffavtale er vesentlig dårlige enn Virke sin avtale for samme bransje. Derfor kan to ansatte i bedrifter vegg i vegg gjøre samme jobb med forskjellig lønn. Dette er ikke akseptabelt.

– Samtidig er det en kjønnskamp fordi NHO nekter å gå inn på en minstelønnsøkning og harmonisering innad i bransjen. Dette er ytterst provoserende for de streikende i Handel og Kontor (72% kvinner) når NHO i forrige uke innfridde nøyaktig samme kravet for Transportarbeiderforbundet (96% menn) sine medlemmer.

– Rødt aksepterer ikke NHO sin likestillingsfiendtlige linje. Vi støtter kravet om lik lønn for likt arbeid , og en harmonisering av lønnsnivåene slik HK krever, sier Evenstuen.