OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Gaza tåler ikke en ny krig

Over 29 palestinere, blant dem flere barn, er drept de siste dagene. Rødt ber regjeringen legge press på Israel for å hindre en ny krig i Midtøsten.

– Nok en gang viser konflikten i Midtøsten at det er forskjell på okkupert og okkupant. Israels krigshandlinger er så mye større i styrke og omfang at det blir meningsløst å snakke om en konflikt mellom to likeverdige parter, sier partisekretær Mari Eifring.

– Gaza har blitt verdens største fengsel. Gazas befolkning er avskåret fra omverdenen og mangler tilgang på mat, strøm og vann. Gaza tåler ikke en ny krig nå.

– Utenriksminister Børge Brende har oppfordret partene til å gjenoppta fredsforhandlingene. Men slike forhandlinger mister sin gjennomslagskraft når Israel fortsetter å bryte med folkeretten fortsetter som om det var «business as usual».

– Den lange rekken av pålegg om at Israel må rette seg etter internasjonale lover har ikke fått noen praktiske konsekvenser. Nå må verdenssamfunnet, Norge inkludert, ta i bruk politiske og økonomiske straffetiltak for å øke presset mot Israel, sier Eifring.