OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Afghanistan: – Avslutt ISAF-oppdraget til sommeren!

– Utviklingen i Afghanistan understreker at de USA-styrte militære styrkene i landet må ut snarest mulig, sier leder i Rødt Turid Thomassen.

– Det er ikke lenger bare Rødt som mener at fortsatt vestlige intervensjonsstyrker bare gjør situasjonen verre dag for dag. Å forlenge denne krigen med ennå et par år, vil føre til at ennå 4-5000 flere sivile afghanere vil miste livet og gjenoppbyggingsfasen blir enda vanskeligere.

– Norge bør derfor vedta at alle militære styrker trekkes ut når de nåværende kontingentene kommer hjem til sommeren, fortsetter Thomassen.

– At Norge forsterket sitt militære nærvær ved igjen å sende spesialsoldater til Afghanistan 1.april, ser vi nå har bidratt til å trekke Norge dypere inn i krigen, og sikter til at disse var direkte med i kamphandlingene rundt Kabul nå sist helg. Denne utviklingen må reverseres ved å melde fra om at Norge trekker seg helt ut av krigen til sommeren.

– Begrunnelsen for fortsatt å ha styrker i Afghanistan fram til 2013-14, at de skal bidra til å bygge opp den afganske hæren og det nasjonale politiet, bygger på illusjoner og et desperat forsøk på å avslutte krigen med æren i behold, sier Thomassen.

– Alle må skjønne at et sikkerhetsapparat som skal holde den USA-innsatte presidenten ved makta, og til og med finansieres av okkupantmaktene, ikke har livets rett men bare vil forlenge krigshandlingene, avslutter Rødt-lederen.

– Norge må hente soldatene hjem og forsterke den sivile hjelpen til afghanerne, kanalisert gjennom demokratiske krefter som kan bidra til at hjelpen når direkte fram til lokalbefolkningen.

For ytterligere kommentarer, kontakt Turid Thomassen: 905 10 362.

Pressebilder til fri bruk: http://picasaweb.google.com/101629573710058999276/TuridThomassen#